Tests

Test muligheder.

Jeg er certificeret i at analysere tests fra Nordic Labs. Tests kan ofte være gavnlige til at finde årsagssammenhænge.

Jeg benytter tests fra Nordic Lab, som jeg er certificeret i at tolke. I den udstrækning det er muligt, vil jeg naturligvis anbefale at du får taget de prøver du kan gratis hos din læge. Men nogle tests tages slet ikke i det etablerede system og mange klienter kommer netop til mig fordi de føler at de er løbet panden mod en mur i det etablerede system, og derfor hellere selv vil betale for at få klarhed omkring deres forskellige problematikker. Vi vurderer hvilke tests der er relevante ud fra dit specifikke symptomkompleks. 

Hvis du på forhånd ved, at du vil have taget en given test, eller vi ved en gratis for-konsultation hurtigt kan identificere en eller flere relevante tests, kan vi bestille dem, og tage den første konsultation efter resultatet er kommet. Det tager typisk 2-3 uger før et resultat foreligger. 

De mest anvendte tests beskrevet herunder.

DUTCH tests 

Køns- og stresshormoner m.m.

Dried Urine Test for Comprehensive Hormones (DUTCH) er den ‘store’ hormontest, som giver den mest omfattende profil af køns- og binyrehormoner sammen med deres metabolitter. Derudover er det daglige mønster af frit kortisol inkluderet sammen med melatonin, og divese co-faktorer. Denne unikke kombination af klinisk information er ikke tilgængelig ved nogen anden metode.

Testen er en urin test og kan foretages hjemme. Den mest omfattende koster 2.850 kr. 

Organix Comprehensive test

Testen viser niveauer af organiske syrer i urinen, og giver indsigt i kroppens cellulære metaboliske processer. Organiske syrer produceres i flere af kroppens metaboliske processer: f.eks. i energi produktion, udrensning af affaldsstoffer og nedbrydning af neurotransmittere. En akkumulering af en eller flere organiske syrer indikerer ofte en metabolsk hæmning eller blokering, som kan være forårsaget af en nærings- eller enzymmangel, for høj toksitet eller en tarmdysbiose.

Testen er en urin test og kan foretages hjemme. Den mest omfattende koster 2.595 kr. 

Stofskifte hormon tests

Testen anvendes typisk når der er mistanke om lavt stofskifte. Og typisk, hvis en TSH måling hos lægen ikke tydeligt viser lavt stofskifte, men hvor symptomerne stadig indikerer lavt stofskifte. Testen måler alle relevante stofskiftehormoner: TSH, TBG, T3, T4, frit T3, frit T4, TPOab samt co-faktorer som jod, selen og inhibitorer som brom og arsen. Den mest omfattende af denne type test inkluderer også test af stresshormonet kortisol.

Testen er en kombination af urin, spyt og bloodspot test og kan foretages hjemme. Den mest omfattende koster 2.750 kr. 

Tarm/mikrobiom tests 

Din tarms funktion og arbejde er vigtigt for dit daglige velbefindende og helbred. Der er flere forskellige tests at vælge imellem afhængig af dine udfordringer. Udfordringer kan være: 

 • Luft i maven
 • Voldsomme mavesmerter
 • Bakterielle infektioner
 • Sygdom, hvor man ikke rigtig bliver rask
 • Dårligt immunforsvar
 • Stress
 • Utæt tarm
 • Tankemylder
 • Konfushed – hjernetåge
 • Depression
 • Allergi/intolerance
 • PMS

Med en tarm og afføring test finder du ud af om du har et problem, hvorfor du har det, hvor det stammer fra, og hvilken behandling der er bedst til at få dig til at føle dig bedre.

Lidt afhængig af hvilken test man vælger vil den afsløre mikrobiologi (bakterier og gær), parasitologi, smitsomme patogener, absorberende, fordøjelsesfremmende, inflammatoriske og immunologiske markører. Andre vigtige markører kan være kortkædede fedtsyrer, H. Pylori, enzymaktivitet og tarmens pH.

Testen er en afføringsprøve og kan tages hjemme. De forskellige test muligheder koster mellem 2.850-5.200 kr.

Fødevareintolerance tests

Har du allergiske reaktioner, mave-tarmproblemer, hovedpiner, kroniske hudproblemer eller vægt- og humørproblemer, der ikke umiddelbart kan forklares, så lider du måske af en IgG fødevareintolerance. 

Fødevareintolerance er en forsinket immunreaktion, hvor der dannes IgG-antistoffer rettet mod mad. Din krop kan have intolerance overfor specifikke fødevarer der giver kroniske symptomer som du måske ikke tror, har tilknytning til den mad, du normalt spiser. Det kan være fødevaren selv, tilsætningsstoffer, E-numre, laktose eller gluten som udløser immunreaktionen.

Symptomerne fra IgG fødevareintolerancer opstår timer eller dage efter indtagelse af den/de fødevarer du har intolerance overfor og kan derfor være svære at opdage.

Hvad forårsager fødevareintolerance?

Fødevareintolerance kan opstå, hvis fuldstændig ufordøjet mad optages i kroppen, f.eks hvis du har utæt tarm. Immunforsvaret reagerer på dette, og derfor dannes IgG-antistoffer rettet mod maden. Denne reaktion kan påvirke væv og organer, så der opstår forskellige symptomer.

Fødevareintolerancer, i modsætning til allergier, er ofte midlertidige og vil typisk forsvinde når man undgår det mad man reagerer på i 3-4 måneder. Oftest kan maden senere genindføres i kosten, i nogen grad, uden at symptomerne genopstår.

Testen er en blodprøve (blood spot) og kan foretages hjemme.

DNA tests 

Kun DNA-tests med fokus på genetiske udfordringer, som der kan handles på.

De DNA tests jeg tilbyder er fra DNA Life. DNA Life tester for alle kendte SNPs (Single Nucleotide Morphisms) (udtales snips), hvor der er evidens for at de kan påvirkes med kost, kosttilskud og livsstil. Med andre ord, testes der kun for de områder, hvor man selv kan gøre en forskel. De er super interessante til at forstå bagvedliggende årsager til ubalancer, og hvorfor noget tilsyneladende er sværere for en selv en for andre, og til at guide en optimal livsstil for lige præcis en selv. Her er forskellige variationer tests:

DNA Health: Den mest “all round” test, med markører for fedt- og alkoholmetabolisme, methylering, detox kapacitet, inflammation, oxidativt stress, knoglesundhed, insulin-, koffein-, og salt sensitivitet, gluten og laktoseintolerans, samt evnen til at omsætte eller anvende vitaminerne A, D, B12 og C.    

Derudover findes: DNA Estrogen, DNA Mind, DNA Diet, DNA Sport, DNA Medcheck m.m. som går ind og understøtter specifikke problematikker. Læs mere om de forskellige DNA tests på DNALIFE eller ring gerne for en afklaring. 

Testene er spyt tests og kan foretages hjemme. DNA health koster 1.995 kr, og de øvrige koster 1.495 kr enkeltvis, men købes de i kombination er der stor rabat. F.eks. DNA Health og DNA Estrogen koster 2.495 kr for begge. Spørg efter specifik pris. 

Øvrige tests, tolkning og rådgivning

Derudover kan du selv, før eller efter en konsultation, tage mavesyre test og transittidstest derhjemme. Og i klinikken kan jeg måle blodtryk, lave forskellige screenings og mindre tests, hvis det er relevant. 

Hvis der skal tages flere tests samtidig, er der mulighed for rabat.