Helle’s historie

Min rejse mod at ha’ det godt
– hele tiden.

Bio – Balance hjælper mennesker til at ha’ det godt hele tiden. Læs her hvordan mine egne udfordringer tændte interessen og lysten til at hjælpe andre.

Min historie

For ca. 14 år siden begyndte jeg at få forskellige helbredsmæssige udfordringer, ikke noget voldsomt, men nattesved, hormonelle migræner, voldsom PMS dvs. ekstrem kort lunte, opfarende og grådlabil mindst en hel uge om måneden, hjernetåge, nedtrykthed, mega ømme bryster, og udpræget træthed er noget af det jeg husker. 

Jeg gik til lægen, som sagde at det var helt normalt, og at jeg jo ikke var syg, og at det sikkert ville gå over når jeg kom i overgangsalderen…:-) – Jeg var lige fyldt 40! 

Det var bestemt ikke et svar jeg var særlig tilfreds med, – jeg havde et job med stort ansvar, en travl hverdag, og ville simpelthen ikke acceptere at det var normalt og at jeg skulle have det sådan de næste mange år. Siden har jeg selv arbejdet mig ud af alle disse gener, med kost, livsstilsvalg og tilskud. Jeg er også en stor livsnyder, og jeg føler ikke at det har krævet de helt store fravalg – nærmere rigtig gode tilvalg!

I dag er jeg 53, og selvom jeg selvfølgelig har en dårlig dag en gang imellem, så er jeg helt ovre alle mine udfordringer (som jeg nu også har et navn for, nemlig østrogendominans) på trods af at jeg ikke er gået i overgangsalderen endnu, og ikke har anvendt kunstige eller bioidentiske hormoner (ikke at der er noget galt med det i øvrigt). Undervejs har jeg arbejdet med at balancere kroppens stress niveau, at få mere næring og kvalitet i min kost, øget leverens afgiftningskapacitet, forbedret min fordøjelse m.m. De sidste gener kom jeg først af med, da jeg lærte om hvordan forskellige bakterier og enzymer i tarmen påvirker østrogenafgiftningen. 

Undervejs blev jeg mere og mere bidt af at forstå kroppens biokemi, og finde ind til rodårsagen bag mine egne og andres skavanker, og begyndte at læse biokemi og funktionel medicin (link), med henblik på også at kunne hjælpe andre med forskellige funktionelle lidelser, som vores etablerede system har svært ved at håndtere. 

Mit eget mål er at blive 100 år og stadig “ha’ det godt” – at leve længe uden at blive gammel..

Derfor er jeg nu uddannet:

  • Komplementær Hormonterapeut (TM)
  • Certificeret i tests fra Nordic Lab (DNA, DUTCH, SIBO, GI-map, Organix m.m.)
  • The Science of Wellbeing – Yale University
  • Executive Coach – AS3 Executive
  • Introduction to Functional Medicine – Institute for Functional Medicine
  • Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære – Biopraktik – Skolen hos PONS
  • Diverse onlineforløb omkring the gut/brain connection, SIBO, Leaky gut, IBS og andre tarmproblematikker. 

Og studerer fortsat:

  • Autoimmune sygdomme på instituttet for biologisk medicin. 

Det er vigtigt for mig at sige, at jeg arbejder komplementært. Dvs. ikke som modsætning til det etablerede system, men i tillæg til, eller i forlængelse af. Det er vigtigt for mig, at det jeg anbefaler er evidensbaseret. Jeg arbejder udfra “functionel medicin” principperne.