Funktionel medicin

Funktionel medicin

Ved at fjerne rodårsagen eller rodårsagerne, for der kan være flere, understøtter man kroppens egne processer til at rette op på de ubalancer, der skaber symptomerne

Find rodårsagen

Vores krop er en fantastisk organisme, som hele tiden arbejder for at helbrede sig selv, eller genfinde homøostasen (balancen), som det hedder. 

Når man arbejder med funktionel medicin, handler det om at finde rodårsagen, og sætte ind der. Ved at fjerne rodårsagen eller rodårsagerne, for der kan være flere, understøtter man kroppens egne processer til at rette op på de ubalancer, der skaber symptomerne, og kan undgå mere alvorlige sygdomme på længere sigt; hvis man altså ikke allerede har fået mere alvorlige sygdomme.

At finde rodårsagen, kan være lidt som at skrælle et løg, der kan godt være flere lag af årsager, og det kan godt tage tid, før man når ind til kernen/rodårsagen. Derfor anbefaler jeg også et forløb på mindst 3 konsultationer for at kunne skrælle så mange lag af som muligt. (?). 

Ta’ et eksempel som migræne. Den præcise årsag er endnu ikke kortlagt, i princippet fordi migræne er et symptom, som kan have mange bagvedliggende årsager. Først når den bagvedliggende årsag findes, kan du begrænse den eller måske slippe helt af med den. Bagvedliggende årsager kan være alt fra dehydrering, forskellige former for hormonelle ubalancer, stress, ukendte fødevareintolerancer, genetiske variationer serotonin receptorerne og meget mere.

Min egen historie starter med udtalt østrogendominans (inkl. hormonelle migræner) (se om). Det tog en del år før jeg overhovedet fandt ud af at der var noget der hed østrogen dominans. Men så langt så godt. Jeg har siden fundet ud af, at der i princippet er to rodårsager til min østrogendominans, en dårligt fungerende østrogenmetabolisme (genetisk), som der sagtens kan rådes bod på, når først man ved det, og en tarm dysbiose, som der også var til at rette op på, så jeg nu afgifter optimalt.